Затворени граничните премини кон Грција

09.11.2017 | 17:39
Прочитано: 1041

Поради штрајк на грчките цариници повторно се затворени граничните премини Дојран и Меџителија за секаков вид сообраќај. Единствено на Богородица кај гевгелија се пропуштаат возила на секој половина час. Штрајкот на грчките цариници заради ниските плати ке трае до вечерва на полноќ, а кај Меџитлија до утре до пет часот наутро. Грчките лекари инаку денеска започнаа 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, согласно кој им се зголемува број на работни часови.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.