22.01.2018 - 15:28
Ирскиот Технолошки универзитет во Лимерик создаде посебни зеленчукови семиња кои, како што велат оттаму, „ќе можат да растат на планетата Марс“,...
22.01.2018 - 15:26
Американската компанија Сенчури Армс успеа да го приспособи „Калашников” на калиброт на пиштолите „Драко НАК“, пишува порталот ammoland.com....
18.01.2018 - 14:10
Во Јапонија е пуштен во промет воз што преку звучници што пуштаат кучешко лаење и еленски крици, со цел - да се намалат несреќите со животни по...
18.01.2018 - 14:06
Дванаесет луѓе кои се соблекоа голи пред поранешниот нацистички логор на смртта во Аушвиц и притоа заклаа јагне во знак на протест во вид на...
18.01.2018 - 12:14
Фестивалот Егзит, кој се одржува во српскиот град Нови Сад, беше прогласен за најдобриот европски фестивал, на натпревар кој се одржа во Холандија....
17.01.2018 - 14:58
Американски и британски научници издадоа за Националната академија на САД официјално соопштение за тоа кога жвитото на Земјата ќе стане неповолен за...
17.01.2018 - 13:15
Аргентински поштар ќе мора да отслужи една година затвор, затоа што не си ја работел својата работа, односно не ги разнесувал писмата. Мануел...
12.01.2018 - 12:35
Во зоолошката градина во Сингапур денеска биле претставени над 500 младенчиња кои дошле на овој свет минатата година, а меѓу нив има и многу...