28.01.2018 - 16:26
Блиндираниот Мерцедец-Бенз 770K Grosser Open Tourer од 1939 година, во сопственост на Адолф Хителр, не се продаде на аукција овој викенд. Иако...
27.01.2018 - 13:08
Дванаесет камили беа дисквалификувани на натпреварот за убавина во рамките на фестивалот Камила, кој се одржува во Саудиска Арабија секоја година во...
26.01.2018 - 12:44
На улиците на шведскиот главен град Стокхолм, се појавија јавни автобуси кои се управуваат самостојно, без возач. Автобусите сообраќаат по однапред...
25.01.2018 - 13:39
Поранешниот германски канцелар Герхард Шредер (73) оваа есен ќе се жени по петти пат, а негова избраничка овојпат е 25 години помладата Јужнокорејка...
25.01.2018 - 12:44
Кинески научници објавија дека првпат по 300 обиди, успеале да клонираат мајмуни. Двата клона се првите примати коишто се клонирани со истата техника...
23.01.2018 - 11:53
Астероид поголем и од најголемиот облакодер на светов, се движи кон Земјата и, според предвидувањата, на 4 февруари ќе мине покрај нашата планета на...
22.01.2018 - 15:28
Ирскиот Технолошки универзитет во Лимерик создаде посебни зеленчукови семиња кои, како што велат оттаму, „ќе можат да растат на планетата Марс“,...
22.01.2018 - 15:26
Американската компанија Сенчури Армс успеа да го приспособи „Калашников” на калиброт на пиштолите „Драко НАК“, пишува порталот ammoland.com....