25.01.2018 - 13:39
Поранешниот германски канцелар Герхард Шредер (73) оваа есен ќе се жени по петти пат, а негова избраничка овојпат е 25 години помладата Јужнокорејка...
25.01.2018 - 12:44
Кинески научници објавија дека првпат по 300 обиди, успеале да клонираат мајмуни. Двата клона се првите примати коишто се клонирани со истата техника...
23.01.2018 - 11:53
Астероид поголем и од најголемиот облакодер на светов, се движи кон Земјата и, според предвидувањата, на 4 февруари ќе мине покрај нашата планета на...
22.01.2018 - 15:28
Ирскиот Технолошки универзитет во Лимерик создаде посебни зеленчукови семиња кои, како што велат оттаму, „ќе можат да растат на планетата Марс“,...
22.01.2018 - 15:26
Американската компанија Сенчури Армс успеа да го приспособи „Калашников” на калиброт на пиштолите „Драко НАК“, пишува порталот ammoland.com....
18.01.2018 - 14:10
Во Јапонија е пуштен во промет воз што преку звучници што пуштаат кучешко лаење и еленски крици, со цел - да се намалат несреќите со животни по...
18.01.2018 - 14:06
Дванаесет луѓе кои се соблекоа голи пред поранешниот нацистички логор на смртта во Аушвиц и притоа заклаа јагне во знак на протест во вид на...
18.01.2018 - 12:14
Фестивалот Егзит, кој се одржува во српскиот град Нови Сад, беше прогласен за најдобриот европски фестивал, на натпревар кој се одржа во Холандија....