09.08.2012 - 12:56
Филмот за потрагата на елитниот тим од американската војска по најбараниот терорист Осама бин Ладен и за неговото убиство во декември, би требало да...
09.08.2012 - 12:42
Ги знаете ли интересните историски факти поврзани за Олимписките игри?    Олимписките игри во модерното време се одржале во 1896 година во...
09.08.2012 - 10:41
Научници од НАСА открија четири ѕвезди кои се исклучително многу големи во споредба со останатите. Тие ѕвезди се дури 300 пати поголеми од Сонцето и...
08.08.2012 - 12:41
Сцените од филмовите и каскадерските видео снимки му послужиле како инспирација на еден американски фармер како да му се освети на локалниот шериф....
08.08.2012 - 12:28
Американскиот државен секретар Хилари Клинтон се опушти за време на посетата на Јужноафриканската Република.   На вечерата која и ја приреди...
07.08.2012 - 11:42
Кучето Џеси е повеќе од најдобар пријател. Секое утро ја буди својата сопственичка, и подготвува кафе и доручек.    Меѓутоа, тоа не е се...
07.08.2012 - 11:21
Во подземјето на Париз се наоѓаат катакомби и тунели кои ги кријат мрачните тајни и историјата на Градот на светлината. Главниот град на...
07.08.2012 - 11:00
Лондон овие денови е преплавен со тетоважи бидејќи на натпреварите во градот учесниците на Олимписките игри едноставно се натпреваруваат со своите...