04.09.2012 - 11:33
Шпанското градче Лас Нивес познато е по еден несекојдневен фестивал - се слават оние кои биле близу до смртта, а сепак преживеале. Па така, сите оние...
04.09.2012 - 10:42
Памела и Освалд Фрејзер се родители на близначки со различна боја на кожа и очи. Кендис Ен има темна кожа и темни очи, додела Алиша Лили е бела со...
04.09.2012 - 10:31
Алкохолизиран Русин седнал зад воланот на  багер и за време на возењето се занел и притоа уништил неколку паркирани автомобили.   ...
03.09.2012 - 15:37
Принцот Ендрју, вториот син на британската кралица Елизабета, се спушти денеска по стаклената фасада на новата кула во Лондон „Шард“, во акција...
03.09.2012 - 14:40
По повеќе од 40 години Зоолошката градина - Скопје денеска доби жирафа по име Орка, млад мажјак кој на 8 септември ќе полни две години.   Првпат...
01.09.2012 - 10:44
 Доналд Ловсон, инженер за железнички транспорт, од Мичиган, кој освои 337 милиони долари на лотаријата Пауербол (Powerball), не може да се...
31.08.2012 - 10:47
Руската телевизија, „2Х2“ во текот на оваа недела соопшти дека во рамки со новиот закон што забранува сцени на насилство, алкохол и пушење во раните...
30.08.2012 - 13:24
Утре на небото ќе биде видлива „сина месечина“, невообичаен феномен што се случува еднаш нa две и пол години.   Месечината нема да биде со сина...