22.10.2012 - 15:25
68 годишниот Мишел Фурнијер планира да го урне рекордот во слободен пад кој на 14 октомври го постави Австриецот Феликс Баумгартнер.    "Во...
22.10.2012 - 11:24
Што е тајната за совршениот вкус на помфритот од Мек Доналдс? Отсега тоа ќе може да го види и пошироката јавност, откако канадскиот огранок на...
22.10.2012 - 10:36
Двокатница наменета за странски уметници, кои Варшава ги кани на гости, официјално стана најтесната зграда во светот.   Во својот најтесен дел...
22.10.2012 - 10:33
Една стара жена од Италија по својата смрт во наследство на нејзиното куче му го остави имотот вреден околу два милиони евра.   Одлуката на 84-...
19.10.2012 - 12:42
Иако има само седум години, Алма Дојчер веќе напиша сопствена опера, а многу убаво свири на пијано и виолина. Не е чудно што многумина ја споредуваат...
19.10.2012 - 11:55
Со авантуристичкиот скок од вселената, кој го финансираше компанијата Ред бул, Феликс Баумгартнер не само што постави троен светски рекорд, туку...
19.10.2012 - 10:31
Американска продавница која продава воена опрема во својата понуда има и засолништа за Судниот ден.   Целосно опремено засолниште чини 60.000...
19.10.2012 - 08:54
Грчки аматерски фудбалски клуб поради драстично намалените дотации во фудбалот, морал да побара помош на невообичаено место - во јавни куќи.  ...