Заев за Монструм: Азири разговарал со Бејта за субвенции, на родителите им ги покажав сите броеви

21.04.2018 | 13:13
Прочитано: 16625

Ќе се појавам во Суд како сведок ако судот го побара тоа од мене, тоа, тоа ми е граѓанска должност, изјави премиерот Зоран Заев, по барањата на родителите на убиените момчиња од Смилковско езеро да ги достави сите „бомби“ за Монструм“.

Заев изјави дека телефонскиот разговор што го водел обвинетиот во „Монструм“, Фејзи Азири и тогашниот градоначалник на Гостивар Невзат Бејта, бил за субвенции.

„Јас заради чувството на родители што изгубиле деца навистина им покажав разговори во просториите на СДСМ каде што видовме како едно од осомничените лица, Азири, воедно ѕвони и разгова со Бејта го моли за 450 евра субвенции за земјоделство. Исто на родителите им покажав и со кој разговарале, ги видоа телефоните, јас не можам да бидам истражител, тоа е предадено, процесот се води, се е предадено“, изјави Заев.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.