Заев: Ако постигнеме решение за името, поканата за НАТО ќе биде активирана

21.04.2018 | 13:00
Прочитано: 3152

Ние имаме условена, автоматска покана за НАТО, не ни треба самитот во јули, ако постигнеме решение за името, автиматската покана ќе биде активирана, изјави премиерот Зоран Заев.

„Ние имаме условена автоматска покана, не ни треба самитот во јули, ако во мај објавиме решение, почнува процесот за ратификација на договорите за полноправно членство на Македонија во НАТО. Поголем е фокусот на решението отколку на роковите, временските рокови, се усогласуваат“, изјави Заев.

Според Заев секоја средба е од помош, „влегуваме во најсуптилните детали, мора да бидеме креативни за да ги заштитиме двете страни.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.