За опозицијата законот за употреба на јазиците неуставен, за власта ќе го зголеми соживотот

13.11.2017 | 14:07
Прочитано: 2355

Пратениците во Собранието  денеска ја продолжија расправата за Предлог законот за употреба на јазиците која беше прекината на 23 септември поради почетокот на кампањата за локалните избори.

Опозицијата обвини дека законот е неуставен  и  со него се кршат процедурите. Парламентарното мнозинство, пак, тврди дека законот ќе придонесе за зголемување на соживотот во државата и е во согласност со Уставот.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.