За 48 часа во Европа регистрирани над половина милион молњи!

06.06.2018 | 19:07
Прочитано: 2080

Порталот за известување за екстремни временски прилики „Severe Weather Europe“ објави дека во периодот од 3 до 5 јуни во Европа се регистрирани повеќе од 600.000 молњи и грмежи, објави на Фејсбук тој метеосервис.

Најмногу молњи се регистрирани на подрачјето на Франција, Швајцарија, Австрија, Словенија, Хрватска, Унгарија, Србија, Романија, Бугарија, Грција и Турција.

Под пораката се појавија голем број коментари – дека атмосферата е полна со електрицитет, „лудило“, додека еден коментар беше дека „се ближи судниот ден“.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.