Вучиќ: Интересите на светските сили ни го стеснуваат маневарскиот простор

02.09.2017 | 11:03
Прочитано: 3095

Различните интереси на глобалните сили и го стеснуваат маневарскиот простор на земјата, смета српскиот претседател Александар Вучиќ.

Во интервју за српската државна телевизија, Вучиќ изјави дека многу од проблемите со кои се соочуваат државите на овие простори не се решени и дека од таа причина секогаш се наоѓаме на крстосницата на големите сили. Тој меѓу другото истакна и дека нерешените проблеми во регионот претставуваат причина за загриженост.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.