Вработените од „Фени“ на протест пред банките

08.11.2017 | 12:47
Прочитано: 3960

Вработените од кавадаречкиот комбинат „Фeни“ излегоа на  протест пред филијалите на трите банки доверители во центарот на Кавадарци.

По иницијатива на банките поради долг од 40 милиони кон нив и уште 20 милиони евра кон други доверители,  за фабриката е отворена  претстечајна постапка.

Рочиштето на кое ќе се одлучува дали ќе се отвори стечај е закажано за 13 ноември.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.