Воздушните перничиња – кошмар за автомобилската индустрија

08.02.2018 | 11:10
Прочитано: 1413

Со години наназад речиси сите производители на автомобили честопати имаат поплаки, па дури и отповикување на возилото поради недостатоци. Дури 30 отсто од проблемите се причинети од воздушните перничиња.

Во последниот квартал од 2017 година, статистиката покажува дека од 65 проблеми кои биле причина за повлекување на возила во Европа, 20 се однесувале токму на овој безбедносен систем. По пет повлекувања на возила се извршени поради проблеми со пневматиците и сопирачките.

Иако во тој период, вкупниот број на повлекувања бележи пад од десет отсто во однос на претходниот квартал, тоа сепак е петти најголем квартален рекорд.

Најмногу повлекувања се однесуваат на германските автомобилски производители - вкупно 30. Потоа следат француските - 23 и британските компании со шест.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.