Водата Нера Критис ја доби меѓународната наградата за супериорен вкус

09.11.2017 | 10:10
Прочитано: 778

Нера Критис, најпродаваниот бренд за вода за пиење, ја доби наградата "Супериорен вкус" (Superior Taste Award) златни ѕвезди од Меѓународниот институт за вкус и квалитет (ITQI) - водечка европска организација посветена на тестирање и промовирање на врвна храна и пијалаци од целиот свет.

Судиите од престижните европски кулинарски и сомелиерски здруженија доделија "златни ѕвезди" за чистиот вкус на Нера Критис, врз основа на "Сензор за анализа на слепи вкусови" (Blind Taste Sensory Analysis), супериорна техника за препознавање на вкус на производи кои ги исполнуваат највисоките однапред утврдени стандарди за квалитет, од готвачи и сомелиери кои се лидери и експерти за вкус.

Нера Критис гордо го припишува ова достигнување на својствената "алкална вредност pH8" која има бројни докажани здравствени придобивки и уникатни минерални композиции. Ова достигнување е уште една класична приказна за бренд кој потекнува од Белите Планини на островот Крит.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.