Во МНТ ќе гостува загрепскиот театар „Гавела“ со „Крал Ричард Трети“

19.06.2018 | 17:43
Прочитано: 1611

Ричард трети,најозогласениот Шекспиорво лик без совест или антијунак кому судбината не му е наклонета, најполитичката драма на Шекспир  за која како што вели режисерот на преставата Александар Поповски е вонвременска и секогаш актуелна  ги отвора  предизвици на суровото владеење кое не се менува низ вековите

Претставата Кралот Ричард трети не е едноставен матријал потребни се и добри актери како што го имаат загребскиот театар Гавела, феномен од актер е Озрен Грабериќ кој го има насловниот лик во претсавата, потнцираше режисерот Поповски.


Јасмина Спасовска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.