Во Колумбија за прв пат признат брак меѓу тројца мажи

13.06.2017 | 10:47
Прочитано: 6391
Колумбија официјално призна брак меѓу тројца мажи, објавија локалните медиуми.
 
„Сакаме да го официјализираме нашиот дом, нашето семејство. Досега не постоеше законска рамка што би не признала како семејство, изјави Виктор Уго еден од членовите на таквата брачна заедница.“
 
Уго и неговите двајца партнери Мануел и Алехандро добија официјален статус „брак меѓу три лица“. Во Колумбија од 2016 година е дозволен хомосексуален брак. 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.