Во Драмски театар изведба на „Вера, Љубов, Надеж“ во режија на Италијанецот Лука Кортика

11.11.2017 | 17:41
Прочитано: 1724

Во Драмскиот театар за прв пат се изведе претставата „Вера, Љубов, Надеж“ на познатиот автор Еден Фон Хорват, а во режија на Лука Кортика.  Специфичноста на претставата произлегува од тоа што во неа се раскажува приказна за обичните луѓе, приказна за сите оние коишто мислат дека односите помеѓу луѓето се градат исклучиво заради корист.


Марина Проковиќ
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.