Владата утре ќе објави сет економски мерки

13.09.2017 | 14:51
Прочитано: 2073

 

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев  најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен критериум ќе биде резултатот од работењето.

Анѓушев исто така  посочи дека основно е  дека мерките се наменети за оние компании кои можат да испорачаат раст и прогрес на Македонија, односно дека резултатот од работењето на компаниите ќе биде основен критериум за добивање помош од државата.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.