Владата со мерки против загадувањето

08.11.2017 | 14:54
Прочитано: 1675

Ќе се прават измени на Законот за технички преглед на возилата и ќе има задолжително мерење на издувните гасови за да се категоризираат возилата како загадувачи, а ќе се мотивираат граѓаните да користат пелети за затоплување и да се зголеми бројот на корисници на централното греење.

Ова  се дел од   мерките кои беа најавени на состанокот помеѓу министерството за животна средина и градоначалниците.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.