Владата му наложила на ЕЛЕМ да ги скрати непродуктивните и небулозни трошоци

06.12.2017 | 14:18
Прочитано: 1917

Владата му наложи на ЕЛЕМ да ги прекине сите планирани несуштински проекти за 2018 и да најде начин доколку е возможно тоа да го стори без правни импликации кои би донеле нови трошоци.

Со одлуката донесена на вчерашната седница предвидено е да прекинат сите планови со кои ЕЛЕМ прераспределуваше големи средства за проекти кои не се поврзани со Електрани или било каков вид на енергетска оправданост.

Меѓу нив, најпознат е проектот „Рајска градина“ во општина Аеродром со кој ЕЛЕМ требаше да гради огромен парк, во вредност од петнаесетина милиони евра, но проектот беше откажан.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.