Емисии

07.06.2018 - 19:54
Дали премиерите Заев и Ципрас ќе си подадат рака за крај на дводеценискиот спор околу разликите за името или македонско-грчкиот јазол ќе продолжи да тлее? ВМРО-ДПМНЕ против промена на уставното име и уставна ревизија, но што е алтернативата ако нема компромис со Грција? Во Фактор магазин, Дамјан Манчевски министер и потпретседател на СДСМ, Владо Мисајловски потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ. За спорните историски образовни прашања итервју со професор д-р Драги Ѓорѓиев, директор на Институтот за национална историја и претседател на македонскиот тим во заедничката комисија со Бугарија со кој ќе ги решаваат спорните историски и образовни прашања.
07.06.2018 - 18:07
Тема: 5000 текстилни работници може да останат без работа поради воведувањето на мининалната плата
07.06.2018 - 16:10
Тема: Рак на кожа Гостин: асс. д-р Зорица Зaфировиќ-спец. дерматолог.
07.06.2018 - 14:22
Тема 3: Right here - нова песна на Cyrillic Iwayo и Дина Гости: Бојан Иваноски - Cyrillic Дина Јашари
07.06.2018 - 11:16
Тема2: „Заминувам од овде“ нова песна и видео од The hounds Гостин: Златко Карчески, вокал и гитара The hounds
07.06.2018 - 11:12
Тема1: Деформации на долни екстремитети кај децата Гостин: проф. д-р Јовица Гавриловски, ортопедски хирург
07.06.2018 - 04:12
Тема: Стрес, бременост и ин витро. Гостин: д-р Татјана Гуржанова-спец. гинеколог акупер и ИВФ специјалист
07.06.2018 - 04:11
Потребни се итни реформи во судството, бидејќи недостатоци се уште постојат. Во правда нов министер Рената Дескоска Треневска. Ќе надвисне ли тегот конечно на страна на вистината. Во 24 анализа, дебата со Мирослав Драганов, Институт за човекови права, Симонида Кацарска, Институт за европски политики и Дарко Аврамовски, Коалиција сите за правично судење...
07.06.2018 - 01:32
Тема 1: Во 2016 година во Битола имало 18 деца до две години заболени од рак - една од причините е загадувањето во градот Тема 2: Македонија и Грција ги бројат деновите до разговорот меѓу Заев и Ципрас
07.06.2018 - 01:32
Тема 1: Во 2016 година во Битола имало 18 деца до две години заболени од рак - една од причините е загадувањето во градот Тема 2: Македонија и Грција ги бројат деновите до разговорот меѓу Заев и Ципрас
07.06.2018 - 00:16
Гостин: Ирина Велевска - маг. по фармација
07.06.2018 - 00:15
Гости: Тони Станковски - Здружение „Љубезност“, Гоце Николов - Здружение „Порака“, Андреј Ѓокиќ - Суниленс Македонија