Емисии

08.06.2018 - 20:22
Новоназначената министерка за правда Рената Десковска потврдува дека законот за извршување ќе биде донесен во скоро време и дека ќе биде во интерес на граѓаните. Во првото интервју за медиумите после превземавањето на министерството за правда Десковска вели дека давачките на граѓаните ќе бидат сведени за минимум.
08.06.2018 - 17:20
Слободна тема
08.06.2018 - 17:17
Тема: Фамилијарна амилоидна полиневропатија. Гостин: д-р Иван Барбов-спец. невролог.
08.06.2018 - 14:52
Теми: 1- Венко Филипче: Ќе има измени во законот за абортус - новиот закон ќе биде од корист за жените 2- Избор на тема од цела недела
08.06.2018 - 12:42
Теми: 1- Венко Филипче: Ќе има измени во законот за абортус - новиот закон ќе биде од корист за жените 2- Избор на тема од цела недела
08.06.2018 - 11:41
Гостин: Стефан Митров
08.06.2018 - 09:58
Гостин: Владимир Костов - виолинист, проф. концерт мајстор на МакедонскаФилхармонија
08.06.2018 - 09:46
Гостин: Сашко Дрвошански - нутриционист
08.06.2018 - 01:01
Тргни – застани. Од решението за спорот со името, според грчките медиуми, не делат часови, македонските владини претставници пак повоздржани – колку Заев е подготвен да го каже историското „ДА“. Сака ли Грција решение или, пак, прави се да го нема, до каде Македонија може да ја повлекува својата линија и да прави отстапки. Колку пораката од грчката опозиција „Подобро добро решение подоцна, отколку лошо сега“ би требало да биде и македонската максима „Референдум“, ама најпрво ратификација со 61 глас во Собранието - се обидува ли власта да ја избегне волјата на граѓаните или пак по теркот на Груевски и Ахемти ќе го крева цензусот со предвремени парламентарни избори. Анализираат Тито Петковски, поранешен претседател на Собранието и Џевдет Хајредини, поранешен министер и политички аналитичар.
08.06.2018 - 00:45
Тема 1: Се одржаа протести во Грција за „одбрана“ на името. Главната парола беше „Македонија е грчка“ Тема 2: Текстилците се жалат за минималната плата, над 5000 луѓе може да останат без работа
08.06.2018 - 00:45
Тема 1: Се одржаа протести во Грција за „одбрана“ на името. Главната парола беше „Македонија е грчка“ Тема 2: Текстилците се жалат за минималната плата, над 5000 луѓе може да останат без работа
08.06.2018 - 00:44
Тема 1: Се одржаа протести во Грција за „одбрана“ на името. Главната парола беше „Македонија е грчка“ Тема 2: Слободна тема