Емисии

13.07.2018 - 16:30
Тема: Со пливање до подобро здравје Гости: Сара Усеин, Михаил Богдановски и м-р Раде Илиевски, требер
13.07.2018 - 00:25
Генералниот секретар на НАТО му ја врачи поканата за членство нво Алијансата на премиерот Зоран Заев. Земјата ќе треба да се изјасни на референдум, а ќе треба да има и уставните промени. Гости се Љупчо Ристовски од институт Интегра, Газменд Ајдини аналитичар и Александар Спасов универзитетски професор.
12.07.2018 - 19:46
НАТО најде место за Mакедонија. Сега се зависи од промена на уставот за името. Дали може и без референдум? Најприн промена на името, а потоа сојуз со НАТО и ЕУ? Како граѓаните ќе реагираат и кога лидерите ќе ги надминат суетите пред историската шанса? Ќе останеме ли со референцата ФИРОМ или граѓаните ќе гласаат Република Северна Македонија да биде членка на НАТО? На патот до успехот – што рекоа поранешни и актуелни премиери и министри од регионот во интервјуата на Горазд Чомовски.
12.07.2018 - 17:16
Тема: Официјално започнуваат пристапните преговори за влез на Македонија во НАТО
12.07.2018 - 11:33
Предвремено породување Гостин: проф. д-р Гордана Адамова, гинеколог акушер, експерт во перинатологија
12.07.2018 - 11:24
„Главен град на тагата“ - нова песна и видео спот на Владо Јаневски Гостин: Владо Јаневски
11.07.2018 - 22:32
2018 ќе биде судбинска за Македонија по многу прашања. Годинава се затворија доста спорови со соседите, Бугарија и Грција, а се навестува и решавање на спорот со МПЦ со нејзиното меѓународно признавање. Денеска, Македонија од НАТО ја доби поканата, која е условена за целосно решавање на статусот, за целосно членство во Алијанската со финализирање на договорот околу името со Грција. По три децении, Македонија дојде до она што го зацртаа сите политички партии, членство во НАТОи Европската Унија. Дебатираат: Нано Ружи, поранешен амбасадор во НАТО, Лазар Лазаров, универзитетски професор и Илија Илиовски, иницијатива за внатрешни реформи во ВМРО-ДПМНЕ
11.07.2018 - 16:58
Тема: Македонија на патот кон НАТО веќе 25 години, Собранието ќе го договара референдумот по самитот
11.07.2018 - 16:11
Тема: Исипни грозници Гостин: д-р Соња Мечкарска-спец. по семејна медицинa
11.07.2018 - 12:22
Туи-на масажа-Кинеска медицинска масажа Гостин: Дејан Ѓорѓиевски - мануелен терапевт
11.07.2018 - 10:22
Нови македонски летни хитови Гости: Александра Јанева Иле Спасев
11.07.2018 - 10:21
Македонска традиционална медицина, книга на Драган Јованов Гостин: Драган Јованов