Емисии

22.09.2018 - 03:45
Македонските граѓани исправени пред историска одлука, дали и како да гласаат на референдумот на 30 септември? Дали пораките на меѓународната заедница ќе влијаат врз гласачите да излезат и да гласаат „ЗА“? Дебатираме со Никола Дујовски, универзитетски професор, Самоил Малчевски, аналитичар, Стојанче Ангелов, „Достоинство“.
22.09.2018 - 00:58
Гостин: Ристо Чешмеџиевски, Ѓорѓи Чешмеџиевски и Александар Арсовски
22.09.2018 - 00:58
Гости: Небојша Јовановиќ, директор на Киненова и Игор Анѓелков, програмски селектор на Киненова
21.09.2018 - 17:16
Слободна тема
21.09.2018 - 12:43
Ефикасен третман на вознемиреност Гостин: м-р д-р. Вера Јовановска Типко, спец. психијатар
21.09.2018 - 03:20
Додека туѓите маани ни се пред очите, а нашите зад грбот, тешко ќе го трасираме патот кон Европа, но има ли друг... Заев во Америка, половина германска влада во Македонија, Европа лобира, Русија се противи... Се стегнува обрачот пред референдумот за НАТО, ЕУ и промена на името... Народот пред најголемата одлука по 1991 година... Ќе ја гради ли иднината и на следните генерации... Нема консолидација во тезите на науката, уште помалку во опозициските редови.. Гласот на Академијата, професорите, граѓанството... 24 Отворено од Тетово со академик, Абдулменаф Беџети, професорките Беса Арифи, Весна Поповска, аналитичарот Роберт Несими.
20.09.2018 - 23:29
Скопје станува европска дестинација за светските државници и пријатели на Македонија, квадрат од надежи исцртан меѓу Вашингтон, Брисел, Берлин, Скопје. Дали граѓаните ја препознаваат својата шанса за нова иднина? ТВ колумна на актерот, Бесфор Идризи. Политичка екологија, како исчезнаа велешките примитивни графити?
20.09.2018 - 23:07
Тема: Прематурна ретинопатија. Гостин: д-р Беким Татеши-спец. офталмолог.
20.09.2018 - 18:07
Тема: Половина опозициски пратеници нема да ги гласаат уставните измени
20.09.2018 - 11:59
Европска недела на спортот Гости: Александра Дичевска, Елена Бубало - фитнес тренер
20.09.2018 - 11:39
Одбележување на Светскиот ден на алцхајмерова болест 21 Септември Гостин: Д-р. Драган Илијевски - претседател на Здружение за алцхајмерова болест
20.09.2018 - 11:31
Со концертот насловен „Ново утро“ ќе започне новата концертна сезона на Македонска Филхармонија Гостин: Виктор Илиески - директор на Македонска Филхармонија