26.12.2012 - 13:21
Премиерот на Косово Хашим Тачи на 17 јануари најверојатно за последен пат ќе преговара со српскиот премиер Ивица Дачиќ, бидејќи неговото место на 5...
26.12.2012 - 09:36
Во изминатите 11 месеци Турција ја посетиле над 30 милиони туристи од странство. Според податоци на турското Министерство за култура и туризам тоа е...
25.12.2012 - 19:38
Платформата на српската Влада за дијалогот со Косово треба да биде прифатена до 10 јануари 2013 година, изјави денеска српскиот претседател Томислав...
25.12.2012 - 09:16
Кабинетот на српскиот претседател подготвува нацрт принципи од платформата за Косово, кои по усогласувањето со Владата, ќе бидат вградени во...
24.12.2012 - 22:27
Признавањето на независноста на Косово од Пакистан, за кое деновиве јавија косовските медиуми,  и официјално денеска е потврдено од...
24.12.2012 - 10:35
Во две одделни акции, рализирани денеска во утринските часови, албанската полиција заплени 380 килограми марихуана. Во акцијата на полицијата од...
24.12.2012 - 10:33
Хемикалиите кои ги користела грчката полиција за време на протестите против владините мерки за штедење, може да предизвикаат долгорочни здравствени...
23.12.2012 - 10:27
Професорот по меѓународни односи на американскиот универзитет „Џонс Хопкинс“ и добар познавач на состојбите на Балканот, Даниел Сервер смета дека...