21.06.2018 - 10:35
Косовската опозиција решително ја отфрли поканата, која вчера и ја упати претседателот Хашим Тачи да се вклучи во финалната фаза од преговорите со...
21.06.2018 - 09:56
Какво мнозинство и да одбере владата, Нова демократија нема да гласа за ратификација на договорот, соопштуваат од грчката опозициска партија....
19.06.2018 - 17:13
Ништо немаше да биде од договорот меѓу македонскиот и грчкиот премиер околу името, ако во целата приказна не се замешаа САД и Германија, тврди...
19.06.2018 - 13:39
Склучивме меѓународен договор и ги земавме предвид нашите и нивните интереси, треба да живееме во мир, вели шефот на грчката дипломатија Никос...
19.06.2018 - 13:27
Отстраниле заштитно железо од прозорец и направиле мала дупка, па тројца албански државјани, уапсени за низа кражби, во 06:30 утринава побегнаа од...
19.06.2018 - 10:33
Во период од 2013 до 2017 година околу 157.000 државјани на Албанија побарале азил во некоја од земјите членки на Европската унија. Најголем број...
19.06.2018 - 09:06
Во првите пет месеци од оваа година во Грција пристигнале над 19.800 мигранти, што претставува најголема бројка на прифатени мигранти во една земја...
18.06.2018 - 14:20
Решение на името што нема да шири иредентизам и уставна ревизија се предусловите за напредок на Македонија кон НАТО и ЕУ, според грчкиот претседател...