Весковски: СЈО, ревизори и други институции го чешлаат „ЈП Водовод и канализација“

18.02.2018 | 20:04
Прочитано: 4430

Специјалното јавно обвинителство, ревизори и други институции го проверуваат јавното претпријатие Водовод и канализација во Скопје, открива за телевизија 24, директорот Душко Весковски. Адвокати и нотари остварувале солидни финасиски бенефити од водовод, а имало и апсурни вработувања. Стоматолог бил вработен во лабараторија на водовод. Претпријатието плива во долгови. Многу државни институции во минатото не плаќале сметки за вода. Весковски открива дека само Клиничкиот центар изминатиов период 10 години не плаќал за вода. Во интервју за телевизија 24, Весковски изјави дека скопјани пијат најефтина и најквалитетна вода во Македонија.The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.