Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

09.11.2017 | 13:26
Прочитано: 1406

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција.Пограничните власти преземале операција за нивно апсење.

Утврдено е дека мигрантите и бегалците се од различни земји: Мароко, Пакистан, Мјанмар, Авганистан, Египет и Сирија.Откако биле идентификувани, уапсените мигранти и бегалци и се предадени на Дирекцијата за миграциски активности во Едрене.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.