Трибина: Дали сите граѓани кои годишно имаат приходи од над милион денари или 16 илјади евра?

10.10.2018 | 17:30
Прочитано: 2932

Дали сите граѓани кои годишно имаат приходи од над милион денари или 16 илјади евра, се обврзани да и дадат на државата 18 отсто од парите на име ддв обврзник.

Невладините организации бараат попрецизна законска регулатива зашто сегашната остава простор даночните власти да бидат селективни при одредувањето кој се е подложен на овој данок.

Годинава над 1.600 физички лица се пријавиле во УЈП како ддв обврзници.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.