Традиционално закројување на лозовите насади

14.02.2018 | 09:06
Прочитано: 673

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади. Свети Трифун се смета за заштитник на лозјата и овошките.

На овој ден лозарите ги поткаструваат младите лозови гранчиња верувајќи дека Св. Трифун ќе го заштити родот од разни болести, штетници и невреме.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.