Тимоние и Бертончини : Бидете решение, а не проблем за да станете дел од ЕУ

15.05.2018 | 14:23
Прочитано: 1055

Местото на Македонија е во ЕУ, но мора да се претставите како решение, а не како проблем за да го заслужите тоа место.

Ова е пораката која ја испратиja амбасадорот на Франција во Македонија, Тимоние и претседателот на Европското движење во Франција, Бертончини.

На собраниската комисија на која единствена точка на дневен ред беше европската перспектива на Франција за ЕУ порачаа дека Франција го надминала проблемот со еврофобите, но потсетија дека се уште има постои носталгијата по старата Европа која ја сочинуваа 10 д 12 држави.

Вака изнесените ставови предизвикаа и поголема дискусија кај пратениците од Законодавниот дом.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.