12.07.2017 - 10:44
Во еден „паметен" прстен може да зачувате информации за вашите кредитни картички, кориснички имиња, лозинки за интернет страници, но и биометриските...
03.07.2017 - 12:45
Лајкамобајл, најголемиот мобилен виртуелен оператор во светот, веќе една година е активен во Македонија. Од своето основање во 2006 година,...
27.06.2017 - 12:28
Европската унија го казни Гугл со 2,42 милијарди евра поради искористување на доминантната положба на пазарот.  Компанијата е казнета поради...
19.06.2017 - 14:00
Со над два милиони апликации во „Гугл Плеј Стор“, наоѓањето добри програми е предизвик. За таа цел, Гугл има намера да им помогне на корисниците на...
04.06.2017 - 16:02
Една од атракциите на овогодишниот Меѓународен економски форум во Санкт Петербург, е исложениот робот со кого посетителите на манифестацијата можат...
31.05.2017 - 12:33
iStyle повторно ја отвара својата Apple premium reseller  продавница, по реновирањето во Скопје City Mall, на 1 Јуни во 10:00 часот, нудејќи на...
17.05.2017 - 10:01
Во Македонија се регистрирани 1.440.000 корисници на интернет или 68,5 проценти од населението, а милион се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук,...
14.05.2017 - 13:39
Од кибер нападот нападот што почна во петокот погодени се над 200.000 фирми и поединци во 150 држави, изјави шефот на Европол Роб Вајнврајт.  ...