23.10.2017 - 09:34
Во Македонија интернет користат 1.503.000 луѓе или 72,2 отсто од населението, а милион се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук, покажуваат...
19.10.2017 - 13:30
WhatsApp ги здружи силите со„ Google Maps“ и „Facebook“ со што им овозможи на корисниците опција да споделат локација во реално време. Оваа опција од...
13.10.2017 - 10:29
Бетонот е најчесто користен материјал за градење затоа што е релативно евтин, лесно се ракува, има долг век на употреба и е доста отпорен на...
07.10.2017 - 13:39
Социјалната мрежа Facebook најави нова интеграција на Apple Music за својата апликација Messenger, која ќе ви овозможи да слушате песни директно во...
06.10.2017 - 15:09
Во просториите на центарот за гуми Олимпико, денес се одржа прес конференција на која присуствуваа новинари од нашите медиуми. На пресот свое...
27.09.2017 - 12:52
Социјалната мрежа твитер неочекувани им дозволи на дел од своите корисници да пишуваат двојно подолги пораки со 280 карактери, за разлика од...
27.09.2017 - 12:48
Гугл денеска слави 19 години и по тој повод одлучи да приреди голем број изненадувања. На страницата на пребарувачот се нуди т.н. Гугл Дудл спинер...
26.09.2017 - 15:06
Директорот на руската Сојузна агенција за надзор над комуникациите и медиумите Александар Жаров најави дека агенцијата може да го блокира пристапот...