19.06.2018 - 10:30
Во 1984 година во минатиот век, кога бил измислен цд - ромот, мејлот и интернетот биле во своите почетоци. Британскиот телевизиски канал „Темза ТВ“...
08.06.2018 - 12:07
Фејсбук соопшти дека личните пораки на 14 милиони корисници по грешка биле изнесени пред пошироката јавност четири дена, во периодот од 18 до 27 мај...
15.05.2018 - 13:25
Некои од водечките производители на смартфони веќе најавија дека ќе ги пуштат првите уреди за работа во 5Г мрежи во 2019 година. Производителот на...
10.05.2018 - 13:51
По 23-пат Македонија го доби автомобилот на годината. Вчеравечер за време на свечената манифестација во винаријата Камник на која присуствуваа бројни...
08.05.2018 - 13:05
Гугл даде старт на нов наследник на својот оперативен систем Android за домашни апарати и други традиционални машини. Новиот систем се нарекува „...
05.05.2018 - 11:35
Војниците во американските воени бази повеќе нема да можат повеќе да купуваат телефони на кинеските марки Хуавей (Huawei) и ЗТЕ (ZTE), бидејќи тие...
04.05.2018 - 10:32
Корисниците на Твитер се советуваат да ги сменат своите лозинки, соопшти компанијата. Оттаму вчера известија дека неодамна е откриен тн. „баг" којшто...
02.05.2018 - 11:48
Покрај вообичаениот „Лајк" и другите реакции (Супер, Хаха итн.), Фејсбук сега има уште една опција – оценки на коментарите. Стрелките горе и долу по...