09.01.2018 - 11:44
Минатата година Кина затвори околу 128.000 интернет сајтови, кои содржеле нецензурирани или други „штетни" информации, соопшти официјалната државна...
02.01.2018 - 12:49
Обиколница на автопат близу кинескиот град Џинан доби делница од еден километар изработена од т.н. „проѕирен бетон“, под кој се поставени соларни...
24.12.2017 - 12:42
Поранешниот соработник на Агенцијата за национална безбедност на САД Едвард Сноуден, кој во 2013 година ја откри американската програма за шпионажа,...
02.12.2017 - 15:15
„Среќен Божик“ е првата СМС порака која е испратена на 3 декември 1992 година, а не е напишана на мобилен телефон, туку на компјутер. Оваа година се...
24.11.2017 - 19:37
Еден од главните проблеми со кои се сочуваат корисниците на паметните телефони, е недостатокот од недоволна меморија. Она што уште повеќе ги нервира...
21.11.2017 - 14:46
Многумина се сѐ уште под влијание на впечатоците од фантастичната DAMconf конференција во организација на ClickAttack и медискиот партнер Nova TV,...
20.11.2017 - 19:28
Српскиот тим од Политехна - школа за нови технологии од Белград освои Награда за најдобра презентација на својата земја и работа во работилници на...
14.11.2017 - 12:03
Гугл во изминатите месеци почна  да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат...