25.08.2012 - 10:33
Американска порота одлучи дека јужнокорејската компанија Самсунг копирала иновативна технологија од Епл користена во Ајфон и Ајпед и мора да плати...
24.08.2012 - 10:35
Официјални извештаи велат дека Гугл е еден од најпосакуваните работодавци, но поранешен работник на таа компанија тврди дека таму ја работел...
24.08.2012 - 10:33
Првпат астрономите открија доказ за ѕвезда која старее, како си ја јаде своја планета. Таквите докази не се невообичаени, затоа што ѕвездите кои...
23.08.2012 - 15:20
Норвешката софтверска компанија „Опера софтвер“ и интернет пребарувачот „Гугл“ го продолжија на уште две години договорот за интергирање на овој...
21.08.2012 - 17:47
Американскиот хакер „под2г“ откри безбедносен пропуст во „ајфон“, смартфонот на американскиот гигант „Ејпл“, кој во овој телефон постои од неговото...
21.08.2012 - 10:13
Со вредност од 621 милијарда долари и со цена за акција од 664,12 долари, компанијата Apple стана највредната компанија во историјата.   ...
19.08.2012 - 10:06
NASA ги објави целите на првото возење на Curiosity по површината на Марс. Тој треба да стигне до релативно блискиот локалитет наречен Гленелг, кој е...
18.08.2012 - 08:49
Акциите на американскиот електронски гигант Епл ја достигнаа својата рекордна цена на берзата, во моменти кога се очекува компанијата да лансира нови...