12.09.2012 - 20:37
Американската компанија „Епл“ го претстави денеска новиот „смартфон“ - „Ајфон 5“.  „Ајфон 5“ располага со нов хардвердски дизајн и екран...
12.09.2012 - 10:35
Apple денеска во Сан Франциско ќе го презентира паметниот телефон од шестата генерација на iPhone, кој суштествено ќе се разликува од претходните два...
11.09.2012 - 11:56
Американскиот информатички гигант „Интел“ најави изработка на нова рамка која ќе им за цел да се поедностави и забрза распределбата на т.н. „интернет...
10.09.2012 - 15:52
Американската информатичка компанија „Епл“, откако во САД победи во судскиот процес против јужнокорејската електронска компанија „Самсунг“, го намали...
06.09.2012 - 10:29
Шведска е рангирана на прво место во светски рамки кога станува збор за пристапот до интернетот и какво влијание тој има врз општеството, јави...
06.09.2012 - 09:28
Компанијата Епл негираше дека давала на ФБИ податоци за сопственици на милиони Ајфон и Ајпад уреди како што тврди хакерската група Antisec.   -...
05.09.2012 - 14:41
Извршниот директор на социјалната мрежа Фејсбук, Марк Џукерберг, кој моментално поседува 444 милиони акции од оваа компанија, чиј е основач, вети...
30.08.2012 - 11:35
За новиот АјФон се најавуваат и поголеми и потенки екрани и сосема нов док конектор. АјФон веќе ги замени дигиталните фотоапарати, МП3 плеери и...