19.11.2012 - 15:13
Македонските граѓани наскоро ќе може да користат интернет на македонско кирилично писмо преку нов национален кириличен домејн.   а да се одбере...
16.11.2012 - 13:26
Од први јули ќе започне дигитализацијата на аналогните телевизии. Традиционалната класична телевизија станува застарен модел во конкуренција на он-...
15.11.2012 - 11:32
Финската „Нокиа“ и понатаму е втор по големина производител на мобилни телефони во глобални рамки.   Тоа го покажуваат најновите податоци што ги...
13.11.2012 - 13:32
Постапката за регистрирање домени  ќе се олесни преку воведување систем на регистрари со што ќе се либерализира  пазарот. Со тоа, покрај...
13.11.2012 - 10:24
Француска високотехнолошка лабораторија од Гренобл „Клинатек“ (Clinatec), од следната година би требало да го лансира првото клиничко испитување кое...
10.11.2012 - 13:56
Американската и Европската вселенска агенција тестирале прототип што еден ден ќе овозможи интернет комуникација помеѓу Земјата и роботите на другите...
08.11.2012 - 13:47
Дваесет годишен хакер од Амиан, град во близината на Париз, денеска треба да се појави во градскиот суд каде ќе треба да одговара за „пиратство и...
08.11.2012 - 13:39
Бугарска Фејсбук страница наменета за постирање на фотографии со кои се срамоти државната полиција, разгори мноштво контроверзи откако државни...