08.02.2018 - 15:12
Кинеската полиција почнала да тестира дигитални очила со помош на кои полицајците ќе можат за секунда да идентификуваат осомничени криминалци....
08.02.2018 - 12:10
Со години наназад речиси сите производители на автомобили честопати имаат поплаки, па дури и отповикување на возилото поради недостатоци. Дури 30...
05.02.2018 - 15:49
Американски научници од организацијата Национална програма за токсикологија ги негираат наводите за опасностите од зрачењето на мобилните телефони....
02.02.2018 - 12:29
Хонконшката компанија „Ловенс“, која произведува дигитални секс-играчки, е обвинета дека преку интернет конекцијата прибира податоци за сексуалните...
01.02.2018 - 11:46
Човеколик робот по име Ерика би можела да стане првата телевизиска водителка во историјата на роботиката. Ерика е еден од роботите најслични на...
30.01.2018 - 14:27
Фитнес апликацијата „Страва" преку мапирање им открила на корисниците доверливи податоци за движењето на американските војници во базите во Сирија и...
23.01.2018 - 12:20
Приходите на Нетфликс, водечката компанија за емитување филмови и серии преку интернет, се искачи на 3,3 милијарди долари во последните три месеци на...
22.01.2018 - 15:30
Роботот „Фабио“ кој беше на пробно тестирање во супермаркет во шкотскиот град Единбург, „доби отказ“ по само една седмица. Имено, машината имала...