05.05.2018 - 11:35
Војниците во американските воени бази повеќе нема да можат повеќе да купуваат телефони на кинеските марки Хуавей (Huawei) и ЗТЕ (ZTE), бидејќи тие...
04.05.2018 - 10:32
Корисниците на Твитер се советуваат да ги сменат своите лозинки, соопшти компанијата. Оттаму вчера известија дека неодамна е откриен тн. „баг" којшто...
02.05.2018 - 11:48
Покрај вообичаениот „Лајк" и другите реакции (Супер, Хаха итн.), Фејсбук сега има уште една опција – оценки на коментарите. Стрелките горе и долу по...
25.04.2018 - 17:46
За прв пат во Скопје, денеска се одржа конференција за проектен и ит менаџмент. На настанот присуствуваа повеќе од стотина говорници од македонија и...
24.04.2018 - 10:33
Компанијата Фејсбук соопшти дека отстранила или поставила знак за предупредување на 1,9 милиони примероци со екстремистичка содржина, кои се...
20.04.2018 - 03:27
  Опел Македонија промовираше нови возила од класата СУВ. Грандленд икс, Кросленд икс и Мока икс се новите три репрезентативни модели од opel...
08.04.2018 - 14:20
„Гугл Хром“, најпопуларниот прелистувач во светот, ќе добие радикално нов дизајн подоцна оваа година, соопшти „Андроид Њуз Хедлајн“, повикувајќи се...
04.04.2018 - 13:38
Американскиот синџир на супермаркети Волмарт најави дека ќе го отвори својот прв високо-технолошки супермаркет во Кина, во кој купувачите ќе можат да...