02.05.2018 - 11:48
Покрај вообичаениот „Лајк" и другите реакции (Супер, Хаха итн.), Фејсбук сега има уште една опција – оценки на коментарите. Стрелките горе и долу по...
25.04.2018 - 17:46
За прв пат во Скопје, денеска се одржа конференција за проектен и ит менаџмент. На настанот присуствуваа повеќе од стотина говорници од македонија и...
24.04.2018 - 10:33
Компанијата Фејсбук соопшти дека отстранила или поставила знак за предупредување на 1,9 милиони примероци со екстремистичка содржина, кои се...
20.04.2018 - 03:27
  Опел Македонија промовираше нови возила од класата СУВ. Грандленд икс, Кросленд икс и Мока икс се новите три репрезентативни модели од opel...
08.04.2018 - 14:20
„Гугл Хром“, најпопуларниот прелистувач во светот, ќе добие радикално нов дизајн подоцна оваа година, соопшти „Андроид Њуз Хедлајн“, повикувајќи се...
04.04.2018 - 13:38
Американскиот синџир на супермаркети Волмарт најави дека ќе го отвори својот прв високо-технолошки супермаркет во Кина, во кој купувачите ќе можат да...
26.03.2018 - 12:01
Откако социјалната мрежа Фејсбук вчера објави извинување во американските и британските весници поради скандалот со британската консултантска фирма „...
23.03.2018 - 11:36
Истражување на Универзитетот Стенфорд и Психометричкиот институт при Универзитетот Кембриџ од 2015 година покажува како Фејсбук им овозможувал на...