13.10.2018 - 10:44
Европската комисија планира да формира прва Дигитална европска програма за периодот од 2021 година до 2027 година за кој би биле издвоени 9,2...
09.10.2018 - 09:02
Американската компанија „Спејс Икс“ (SpaceX) лансира сателит за опсервации Саоком-1А. Во соопштението од компанијата се наведува дека сателитот на...
07.10.2018 - 13:04
Со употребата на вселенскиот телескоп Хабл и Кеплер, астрономите дојдоа до докази за постоење месечина надвор од нашиот сончев систем, која кружи...
02.10.2018 - 19:24
Само неколку дена откако творците на Инстграм ја напуштија компанијата, нејзиниот сопственик „Фејсбук“ за нов менеџер го постави Адам Мосери. Новиот...
30.09.2018 - 16:50
Хакерите се многу заинтересирани за Андроид паметните телефони поради нивната популарност на пазарот. Отворената природа на оперативниот систем, исто...
28.09.2018 - 18:21
Софтверските инженери постојано тестираат десетици функции за да ги подобрат перформансите и да им олеснат да најдат содржини на Фејсбук. На тој...
28.09.2018 - 00:01
На аукција одржана во Бостон Apple -1 беше купен од анонимен бизнисмен за сума од 375.000 долари. Новиот купувач доби оригинална матична плоча,...
27.09.2018 - 23:24
Гугл не е само името на најпопуларниот пребарувач на Интернет, но исто така и компанија, чии атрактивни производи се користат секојдневно од милиони...