Тахири: Нема дијалог со Србија до формирањето на новите институции

11.08.2017 | 12:07
Прочитано: 2133

Меѓународните претставници во контиунитет бараат што е можно побрзо да продолжи дијалогот меѓу Приштина и Белград, бидејќи на неговиот застој се гледа како на сериозен проблем, но Косово нема можност да го стори тоа бидејќи е во процес на формирање на институциите по предвремените парламентарни избори одржани на 11 јуни.

Според косовската министерка за дијалог, Едита Тахири, единствен одговор на ваквите барање на меѓународните претставници е дека за Косово во моментов приоритет е формирањето на новите институции, па дури потоа продолжување со домашната и меѓународната агенда, вклучувајќи го и дијалогот.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.