Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Настани на 2018: Поплави, пожари, херојски подвизи


Милиони луѓе ширум светот доаѓањето на новата година го дочекаа на улици на светс...


2018 е зад нас. Тоа е година на бурни светски настани и големи пресврти кои имаат и свое заштитно...


Со спекракуларен огномет и прослави, светот ја испрати старата и ја пречека новата година. 2019 п...


Романија, една од најмладите земји членки на Европска унија, првпат го презема претседателствувањ...


Тихоокеанската островска држава Самоа е првата во светот, која со голем огномет во главниот град ...


Грчкиот премиер Алексис Ципрас по 18 јануари ќе донесе одлука кога Преспанскиот договор ќе биде п...


Три лица загинаа, а 79 се водат како исчезнати при уривање на висока станбена зграда во рускиот г...


Француската полиција најави дека ќе преземе засилени безбедносни мерки на јавните места во текот ...


Припадници на полицијата на Република Српска во Бања Лука приведоа неколку лица поради кршење на ...