Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Десетици жртви на трговија со луѓе спасени во операција на Интерпол на Балк...


Авион за гаснење пожари се урна во планинска област во австралиската држава Нов Јужен Велс. Тројц...


Светската здравствена организација соопшти дека нема да прогласи меѓународна вонредна состојба во...


Грчкиот Парламент ја изгласа Екатерини Сакеларопулу за претседателка на државата. За неа гласаа 2...


почнува многу побрзо да се шири, а тоа создава сериозни потешкотии епидемијата да се стави под ко...


Здравствените власти на Кина денеска потврдија дека коронавирусот мутира, почнува многу побрзо да...


Со широко мнозинство, со поддршка од три партии, со 261 глас, 61 повеќе од потребните 200, Екатер...


Во грчкиот Парламент утрово ќе се одржи специјалната седница за избор на нов претседател на Грциј...


Кинеската државна комисија за здравство денеска соопшти дека заклучно со вчерашниот ден потврдени...


Мажот, кој е жител на областа Снохомиш во Вашингтон, ги манифестирал симптомите на болеста откако...