25.09.2012 - 09:40
34 годишниот Стив Паркинс, долгогодишен брокер на компанијата ПВМ оил фјучерс, во пијана состојба потрошил 520 милиони долари од парите на...
25.09.2012 - 08:24
Двајца американски маринци се прогласени за виновни за уринирање врз телата на убиени талибанци.   Случајот, која во јавноста се појави, откако...
25.09.2012 - 08:12
САД ќе бидат замолени за дадат отчет за мандатот што Обединетите нации им го доделија во Авганистан, а Русија очекува Вашингтон да го признае...
25.09.2012 - 08:08
Корпусот на револуционерната гарда, елитната армиска единица на иранскиот режим, соопшти дека е тестиран нов противвоздушен ракетен систем со среден...
25.09.2012 - 08:05
Брод на јапонската крајбрежна стража  употреби водени топови за да ги растера 40 до 50 риболовни бродови и десет патролни глисери на Тајван кои...
24.09.2012 - 20:50
Светската здравствена организација соопшти дека се уште е рано да се зборува за можна појава на респираторен вирус сличен на САРС-от откако британски...
24.09.2012 - 20:48
Посредникот на ОН и на Арапската лига за Сирија, Лахдар Брахими по затворена седница на Советот за безбедност наведе дека не се гледа напредок во...
24.09.2012 - 15:19
Парламентарните избори во Белорусија, на кои преовладуваа кандидати лојални на претседателот Александар Лукашенко, не беа слободни и фер, објави...