28.11.2012 - 11:32
Нови судири меѓу полицијата и демонстрантите во Каиро кои протестираат против проширувањето на овластувањата на претседателот Мухамед Морси.  ...
28.11.2012 - 11:01
Најмалку 34 лица се убиени, а 83 се повредени во двојниот напад со автомобили-бомби во реонот на сириската престолнина Дамаск, соопшти опозициската...
28.11.2012 - 10:58
Околу 5.000 работници веќе трет ден протестираат во Бангладеш поради пожарот во фабриката за текстил "Тазрин", во кој загинаа 112 луѓе.   Во...
28.11.2012 - 10:13
Вулканот Плоскиј Толбачик на Камчатка се активираше, поради што на пилотите на локалните авиолинии им е препорачано да ја променат маршрутата на...
28.11.2012 - 10:11
Три активистки за борба против СИДА-та, кои изјавија дека сакаат да ја покажат „голата вистина“ од штетите од намалувањето на средствата во...
28.11.2012 - 10:02
Нивото на водата во морињата и океаните се зголемува за 60 проценти побрзо од прогнозите на Обединетите нации, што претставува закана за пониските...
28.11.2012 - 09:11
Големите тутунски компании треба да објават реклама во медиумите, во која ќе нагласат дека свесно ја мамеле американската јавност за опасноста од...
27.11.2012 - 21:48
Венецуелскиот претседател Уго чавес повторно ќе замина за Куба, каде ќе го продолжи лекувањето, по одобрение од Националниот парламент. Од јуни 2011...