Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Речиси 4.000 новозаразени за еден ден во Британија, најмногу од мај


Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новио...


Во првите две недели од почетокот на наставата во основните и средните училишта во Србија, вкупно...


Германски лекар продолжил да работи и покрај тоа што имал симптоми на зараза со коронавирусот, по...


Во првите две недели од настава во основните и средните училишта, вкупно 52 ученици и 20 вработен...


Американскиот претседател Доналд Трамп нагласи дека вакцина против смртоносниот коронавирус може ...


Силни експлозии одекнаа во складиште за муниција во градот билина во регионот теплице во североза...


Рускиот опозиционер Алексеј Навални, кој според лабораториски анализи е отруен со нервниот агенс ...


Пандемијата на коронавирусот запре 20 години напредок во борбата против сиромаштијата и болестите...


Една недела по почетокот на новата учебна година на истокот на Австрија – Виена, Долна Авст...