Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Во Франција започнува судењето за атентатите во јануари 2015 година


Австралиската економија во периодот април-јуни претрпе најдлабок квартален пад од Големата депрес...


Шкотските власти од денеска забранија собирања во домовите во Глазгов и во два ок...


Индија брзо станува нов епицентар на коронавирусот во светот, откако три седмици по ред пријавува...


Парламентот на Тунис, со тајно гласање, денеска и изгласа доверба на технократската Влада на прем...


Белата куќа се спротивстави на загриженоста што ја изрази Светската здравствена организација, отк...


Јапонската Влада разгледува предлог бесплатно да им се понуди на сите граѓани вакцина против коро...


Властите го отфрлаат дијалогот со опозицијата и сега има се повеќе уапсени политички противници, ...


Вкупниот број на потврдени случаи на коронавирус во Русијаденеска надмина еден милион луѓе откако...